U bent hier: >> Toestand in Venezuela

Toestand in Venezuela

Heeft u onlangs naar de reportage van Zembla gekeken? Het ging over de vluchtelingen die zo graag hun mooie land Venezuela willen verlaten dat ze met bootjes de zee opgaan, op weg naar Curaçao die ze niet wil opnemen. Maar helaas .. ook mensen die sterven onderweg.
Zembla zend regelmatig uit over de toestand in Venezuela: https://zembla.bnnvara.nl/nieuwsWilt u meebidden voor de Venezolanen? Er zijn veel die het land willen verlaten en daar alles voor doen. Dat de buurlanden hun grenzen openstellen voor de mensen? Dat er een nieuwe veilige start gemaakt kan worden?
Zo willen Tatiana Porte heel graag met haar man en zoontje vertrekken. Ze heeft alle documenten aangevraagd voor een emigratie naar Chili. Maar ze wacht al een hele tijd zonder antwoord.
Ondertussen zijn er weer wat veranderingen geweest in Venezuela, waaronder een nieuwe munt. Voor 1 euro kreeg je op een gegeven moment meer dan 5.000.000 Bolivares. Nu met de nieuwe munt, is er helaas nog niet veel veranderd, de nieuwe munt begon met 1 euro = 50 Soevereine Bolivar, (dit was per 1 augustus). Ondertussen is dit alweer gestegen naar ruim 120 SB. Het is voor iedereen afwachten wat er gaat gebeuren met deze nieuwe munt.
Van het geld dat u heeft gegeven zijn er weer voedselpakketten uitgedeeld. Niet alleen aan de gemeenteleden van onze zusterkerken maar juist ook aan de buurt bewoners. Op de foto de gemeente van Ds. Nestor Gonzales in Barquisimeto.

Print Friendly, PDF & Email