U bent hier: >> Venezuela

Venezuela

Je hoort er niet zoveel over, maar Venezuela is in diepe crisis. Er heerst een continue hyperinflatie. Het is een van de duurste landen ter wereld. Geweld is aan de orde van de dag. Caracas is een van de gewelddadigste steden ter wereld. In deze situatie probeert men in Venezuela kerk te zijn. En er is vrucht op de inspanningen! In Venezuela ondersteunt Drenthe Mission | Verre Naasten de Iglesia Reformada en Venezuela (IRV).

Iglesia Reformada en Venezuela

Er zijn contacten met de IRV-gemeenten in Valencia en Maracay. Deze gemeenten ontwikkelen zich geleidelijk aan. In de relatie met de IRV zijn er telkens weer verrassende ontwikkelingen die duiden op een bloeiend gemeenteleven in de verschillende gemeenten.

Plannen
In 2014 is Carlos Bello geïnstalleerd als predikant van de gemeente in Maracay. In de periode 2012 – 2014 zijn drie predikanten (Carlos Porte, Carlos Bello en José Vicente ondersteund bij hun studie theologie aan het Instituto de Expositores van de Grace Church in Los Angeles (VS). Het eerste deel van deze studie is met goed gevolg afgerond. Men wil nu verder gaan met een kopstudie. Verder is er door acht gemeenteleden uit Valencia een cursus gevolgd aan MINTS, een bijbelschool. Die cursus is in 2014 afgerond. In 2013 is er een cursus verzorgd voor de gemeenten over het thema discipelschap en missie. Daarvoor is de in Peru woonachtige zendeling Mark Burgess met een team op bezoek geweest in Venezuela. Op Curaçao zijn de Venezolaanse broeders in contact met de Iglesia Reforma de Korsou. Er zijn plannen voor een uitwisselingsreis voor de jeugd. Er is belijdenis gedaan door verschillende jongeren en er zijn nieuwe ambtsdragers geïnstalleerd. De basisschool (ooit gebouwd met ondersteuning uit Drenthe) groeit.

In de komende jaren hopen we de IRV te ondersteunen bij Theologische Opleiding, kerkplanting, kerkbouw en missionair werk vanuit de eigen gemeente.

Print Friendly, PDF & Email