U bent hier: >> Kansen zien op ambassadeursavond

Kansen zien op ambassadeursavond

Afgelopen dinsdag 12 februari was de ambassadeursavond van Drenthe Mission. Een avond, georganiseerd voor alle geïnteresseerden in Mission, met een mooie opkomst van jong tot oud!
De avond werd gehouden in de Kandelaarkerk van de GKv Assen-Zuid. Van Meppel tot Zuidlaren waren de deelnemers afgereisd, iedereen met een andere achtergrond.

De avond werd geopend door Taco Buitenhuis die een gedeelte uit Ezechiël  las over profetie die vertelt over een klein stroompje die uiteindelijk een grote zee werd. Zo mogen we Gods werk ook zien; wat soms erg klein lijkt wordt steeds groter.

Wat is Mission? Hoe geef je dat praktisch vorm? De deelnemers kregen concrete handvatten mee hoe ze vorm kunnen geven aan Mission, denk aan Missie V.O.N.K. of aan Follow His Footprints wat een avondje uit met verdieping is. Iedereen werd opgewarmd met een stelling om over na te denken en vervolgens met elkaar in gesprek te gaan.

Vervolgens gaf Pieter Messelink nog tips hoe de zendingscommissies contact kunnen onderhouden met de kerkelijke gemeentes in Venezuela en Brazilië. Taalbarrière hoeft er volgens hem niet te zijn, als je gebruik maakt van google translate. Ook werden WhatsApp gegevens van verschillende kerkelijke gemeenten in Brazilië en Venezuela uitgewisseld, met als doel makkelijk en efficiënt contact te leggen met elkaar. Niet moeilijker maken dan het al is, was het devies. Daarnaast kregen we de boodschap mee dat Mission begint bij persoonlijke relaties en pas een paar stappen later financiële betrokkenheid volgt. Wanneer je je persoonlijk betrokken voelt bij iets of iemand, wil je een relatie onderhouden en wil je van elkaar leren en geven.

Twee filmpjes werden getoond over de reis van Brazilië afgelopen november, en een filmpje over hoe gastgezinnen in Assen-Kloosterveen het contact met Venezolaanse gasten ervaren hebben.  Er werd in het laatste filmpje verteld dat de gastgezinnen nog steeds contact hebben met de Venezolanen en waarom ze de gasten in eerste plaats in hun huis lieten overnachten. Inspirerend en enthousiast vertelden de gastgezinnen over hun ervaringen.

Na de pauze moesten de deelnemers nadenken over Mission: over waar ze kansen zagen en wat blijkt? Voor iedereen was dat anders! Ook werd gevraagd waaraan de deelnemers mee wilden doen in de toekomst en wat bij diegene past in zijn- of haar situatie. De ideeën werden met elkaar uitgewisseld en zo kon men elkaar inspireren. We kwamen erachter dat er veel kansen zijn en dat we die ook mogen gebruiken in het contact met de buitenlandse kerken en in onze eigen persoonlijke vierkante meter.

Een gevarieerde en interactieve avond wat zeker om een vervolg vraagt.

Wilt u meer info of heeft u een vraag? U kunt ons bereiken via: voorlichting@drenthemission.nl

Foto credit: Taco Buitenhuis

Print Friendly, PDF & Email