U bent hier: >> Jongeren uit Venezuela in Nederland!

Jongeren uit Venezuela in Nederland!

Venezuelaweek

In de herfstvakantie zijn acht jong volwassenen op bezoek geweest in Drenthe vanuit Venezuela. De jongeren komen allemaal uit Valencia en zitten bij elkaar in de kerk.

We kijken terug op een ontzettend mooie en gezegende week. De groep heeft 10 dagen bij gastgezinnen gelogeerd. De kerk van Assen-Kloosterveen is met Venezuela verbonden en de gastgezinnen komen dan ook uit deze gemeente.

Ze hebben het hier fantastisch gehad! We hebben samen verschillende dingen ondernomen zoals het bezoeken van de hunebedden en de molens van Drenthe. Naast de culturele uitjes zijn we ook veel in de kerk geweest om samen te eten, te bidden, te zingen en het geloof met elkaar te delen. De GKV van Emmen had de groep uitgenodigd voor een gezellige soosavond. In Meppel en Hoogeveen zijn ze ook een weekend geweest om daar oude contacten weer te ontmoeten. De groep dacht dat ze vooral van het materiele en van het eten zouden genieten, maar het heeft hen veel meer gebracht dan dat. Het eten was natuurlijk meer dan welkom maar de kerken en de gemeenteleden zo aardig en betrokken waren was meer dan verwacht. “Zo mooi dat er meer mensen zijn die in dezelfde God geloven. Vroeger was het echt een droom om ooit naar Nederland te mogen komen voor een reis van de kerk. Maar ik had dit nooit verwacht zelf mee te maken!” vertelde Valeria.

Ze hebben goede contacten gelegd, met de gastgezinnen en de mensen van de organisatie. De jongeren hebben ons ook veel goed gebracht; hun liefde en warme knuffels, hun openheid en vertrouwen op God en hun dankbaarheid. Nu ze terug zijn in Venezuela houden we veel contact met elkaar via social media. Afhankelijk van hoe de crisis in Venezuela zich gaat ontwikkelen, hopen we op een wederzien, misschien in Venezuela en anders hopelijk in Nederland.

Print Friendly, PDF & Email