U bent hier: >> “Een vrije dag? Daarvoor is er hier teveel te doen”

“Een vrije dag? Daarvoor is er hier teveel te doen”

Dominee Carlos Garcia is predikant van de IPB-gemeente in Metropolitana. Ook vervult hij enkele bestuursfuncties binnen de IPB. We spraken met deze bevlogen man over zijn drukbezette leven.

“Ik werk meestal zeven dagen per week, want de zondag is voor mij, vanwege mijn beroep, een reguliere werkdag. De rest van de week gebruik ik om in de gemeente te werken of aan mijn bestuurlijke zaken. Daarnaast reis ik veel. Vakantie? Januari is hier de vakantiemaand, maar ik neem eigenlijk nooit vakantie. Er is hier zoveel te doen. Soms breng ik samen met mijn vrouw een bezoek aan onze kinderen die drieduizend kilometer van ons wonen. Maar ik moet bekennen dat ik dat dan vaak weer combineer met bestuurlijke taken.”

Waarschuwing

“Of mijn vrouw het erg vindt dat ik zoveel werk? Mijn vrouw past heel goed bij mij. Ze waarschuwt mij echt wel wanneer zij vindt dat ik te ver ga. Zoals die keer toen ik een huidallergie kreeg en mijn vrouw zei: “Carlos, dit is een vorm van stress en jij moet nu echt rustiger aan gaan doen”. Ik deed daar niets mee, maar ik bad God wel om wijsheid. De allergie verdween en ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn leven in dienst mag stellen van kinderen van God.”

Print Friendly, PDF & Email