U bent hier: >> Drenthe Mission

Drenthe Mission

Drenthe Mission is het regionale samenwerkingsverband van GKv-kerken uit de classis Hoogeveen, Assen en Stadskanaal rond mission-projecten in Brazilië, Venezuela, Cuba en Gesloten Gebieden.

Drenthe Mission is opgericht in juni 2015 en zet het werk voort dat eerder door de Drentse zendingsdeputaten werd behartigd onder verantwoordelijkheid van de PS Drenthe. De nieuwe structuur sluit aan bij landelijke ontwikkelingen op het gebied van Mission.

Het doel is om de verantwoordelijkheid voor mission bij de plaatselijke kerken te leggen. In het regionale samenwerkingsverband (RSV) participeren de plaatselijke kerken uit de classes Assen, Hoogeveen en Stadskanaal. Deze plaatselijke kerken dragen de eindverantwoordelijkheid voor mission in de verschillende aandachtsgebieden. De plaatselijke kerken laten zich vertegenwoordigen in een regionale vergadering.

We zijn er van overtuigd dat mission tot de kern van de kerk hoort.  Na zijn opstanding zegt Jezus tegen zijn leerlingen: Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. Johannes 20:21. Het gaat in de kerk om hart voor de Heer, hart voor elkaar als volgelingen van de Heer, hart voor het bevrijdende werk van de Heer in en voor de wereld. Dit is de drievoudige kern van de kerk. Mission richt zich op de derde kern. Mission is onlosmakelijk verbonden met kerk-zijn.

De nieuwe structuur van een regionaal samenwerkingsverband zien we als een kans om te bouwen aan deze kern van kerk-zijn. Het gaat daarbij niet om de structuur, maar om de kerk. In de periode 2015-2020 zullen we dit met elkaar verder moeten uitwerken.

Meer weten? Bekijk ook onze promo:

Print Friendly, PDF & Email