U bent hier: >> Braziliaanse gast in Nederland

Braziliaanse gast in Nederland

Afgelopen week was voorganger Jedeias Duarte van de kerk uit Brazilië in Nederland. Hij is voorganger van de kerk in Canoas en uitvoerend secretaris van het kerkplantingsproject in het zuiden van Brazilië. Om die reden was hij in Nederland om te overleggen met Verre Naasten en zijn ervaringen te delen. Op de eerste zondag ging hij voor in de gemeenten Mussel en Zuidwolde. Hij las voor uit Ezechiël en openbaringen en vertelde over God die Zijn kerk vernieuwd; toen en nu. Dit sluit geheel aan bij zijn promotieonderzoek naar het vitaliseren en vermenigvuldigen van gemeenten.

Gedurende de week was er ruimte voor vrije tijd maar er moest ook vergaderd worden. Op vrijdag gaf Jedeias wijze lessen over het in leven brengen en houden van gemeenten tijdens een vergadering van Drenthe Mission. Op de laatste zondag ging hij voor tijdens de kerkdienst in Emmen en Meppel en in de avond schoof hij aan bij een Bijbelstudie in Assen-Marsdijk.

Het was erg boeiend en leerzaam om te luisteren en te delen met een gelovige uit een andere cultuur. We geloven hetzelfde maar toch waren er vernieuwende inzichten.

Mission Alive

Daarnaast is Jedeias ook betrokken bij de uitvoering van Mission Alive in Brazilië. Een project om in geloof te groeien en te delen wereldwijd. Voor meer informatie hierover zie: https://drenthemission.nl/missionalive.

Print Friendly, PDF & Email