U bent hier: >> Bezoek dominees uit Venezuela november 2018

Bezoek dominees uit Venezuela november 2018

U hebt het vast wel mee gekregen; begin november waren er 4 dominees uit Venezuela met hun echtgenotes op bezoek in Drenthe. Uitgenodigd door DrentheMission|VerreNaasten en de gkv Assen Kloosterveen. Pastor Carlos Bello met zijn vrouw Patricia uit Maracay – pastor Carlos Porte met zijn vrouw Tania uit Valencia – pastor Nestor Gonzalez met zijn vrouw Alida uit Acarigua eo – pastor Hipolito met zijn vrouw Lila uit Barquisimeto eo.

Samen met hen hebben we 10 bijzondere en indrukwekkende dagen beleefd, vol met bezoeken en gesprekken. Zo zijn we naar Amsterdam geweest om 3 verschillende manieren van kerk zijn te zien en mensen daarover te spreken. De groep dominees wilde graag naar de TU in Kampen en hebben daar een mooie rondleiding en uitleg gehad over de opleidingen. In Assen zijn er veel ontmoetingen geweest met de dominees onderling, met de kerkenraad en met de gemeente. Vaak onder het genot van een heerlijk zelfgemaakte maaltijd. Pastoor Carlos Bello vertelde dat ze in deze dagen meer hadden gegeten dan in de afgelopen maanden in Venezuela… De schrijnende verhalen over hun prachtig mooie land d

chevron-right chevron-left

at leegloopt en dat onder druk staat van een dictator hebben ons allemaal weer even stilgezet. Een bezoekje aan de overvolle supermarkten is voor hen erg bijzonder, confronterend misschien wel en voor ons vaak zo gewoon…

De dominees zijn op zondag uitgezet in de Drentse kerken. Oa in Emmen, Assen Zuid en Assen Kloosterveen. Hoe mooi is het dat zowel gkv Emmen als gkv Assen Zuid hebben aangegeven de dominee die daar preekte, te willen ‘adopteren’! Wat doet het veel als je elkaar echt ziet en met elkaar kan spreken. Dank Here God daarvoor!

We zijn dankbaar dat we vanuit vele handen weer medicijnen, verzorgingsproducten, eten en geld hebben mogen ontvangen om mee te geven aan de dominees. En wat een zegen; iedereen is veilig weer terug in hun woonplaats met alle spullen! De douane gaf opnieuw geen problemen.

We bidden Carlos&Patricia, Carlos&Tania, Nestor&Alida en Hipolito&Lila Gods zegen toe!

Print Friendly, PDF & Email